Blog

Made Different

Vaak worden we gevraagd welke verbetering een IAO-implementatie (Innovatieve ArbeidsOrganisatie) in een organisatie opbrengt.

Made Different

Based on the work of Omar Mohout (Sirris), latest figures show that the Belgian start-up & scale-up scene not only is a strong B2B oriented business, but also focuses heavily on the manufactur

Made Different

Hoe kunt u door digitalisering uw productie optimaliseren of bedrijfsprocessen een nieuwe wending geven? Wat zijn de voordelen van evolueren naar een Industrie 4.0-productieomgeving?

Made Different

Er zijn 168 uren in een week. Daarvan zijn we ruwweg een derde (56 uren) bezig met allerhande activiteiten gelinkt aan onze job: onze job zelf, onze woon-werk verplaatsingen, lunchpauzes, etc.

Made Different

Met ‘speed’ en ‘smart’ als sleutelwoorden is Duracell Aarschot zich aan het ontpoppen tot een fabriek van de toekomst.

Made Different

Continental Mechelen, één van de eerste Factories of the Future in België, besliste vorig jaar om de interne werkplaats die een zeer belangrijke schakel is in het maken en he

Made Different

Sirris investeert in een project waarbij het additive manufacturing en de bijhorende operaties voor de afwerking van deze producten zal kunnen integreren in de productielijnen van onze industr

Made Different

Arkite, een snelgroeiend Industrie 4.0-bedrijf, kondigt aan dat het een financieringsronde van 1,6 miljoen euro heeft gesloten om zijn groei verder te versnellen

Made Different

De circulaire economie streeft ernaar materialen continu in gebruik te houden en wil dus af van het gangbare ‘ontgin, maak, gooi weg’-model. Hoe vertaalt zich dit in cijfers?

Sirris

De ‘fabriek van de toekomst’ is circulair. Of het nu is om materiaalkosten te verminderen, te anticiperen op nieuwe wetgeving, in te spelen op veranderende klanteneisen of de ecologische voetafdruk te verkleinen, bedrijven zullen evolueren naar meer circulaire bedrijfsmodellen. Het lerend netwerk Circular Economy Connect wil u hierbij helpen en start zijn tweede cyclus.

Sirris

Benieuwd hoe een Factory of the Future er van binnen uitziet? Agoria organiseert een nieuwe nieuwe reeks van bedrijfsbezoeken aan de winnaars van de Factory of the Future Award.

Made Different

In het zog van de Industrie 4.0-revolutie zijn communicatie en uitwisseling van gegevens van cruciaal belang.

Made Different

Op 18 oktober presenteren we in onze Kortrijkse site een nieuwe demonstrator, bestaande uit een assemblagelijn van zes cellen, volledig in de lijn van Industrie 4.0 en doordrongen van de QRM-g

Made Different

Op 16 juni vond de infosessie als introductie op het opleidingstraject rond cobots plaats in onze machinehal in Diepenbeek.

Made Different

Op 14 november presenteert Sirris een piloot van een 'AM integrated factory' in onze machinehal in Diepenbeek.

Made Different

Op 18 en 19 september houdt machineleverancier Exmore zijn Techdays onder het motto 'Making industrial standards work'.

Made Different

Niet iedereen is tuk op verandering.

Made Different

Begin 2018 komt het kruim van de Belgische industrie voor de 4de maal bijeen om de Factory of the Future Awards uit te reiken.

Sirris

Na iets meer dan een jaar na de opening van het applicatielab van Sirris in Kortrijk is ook de uitwerking van de R&D-pijler rond de onderzoeksinfrastructuur, die vanuit de KU Leuven in Brugge wordt opgezet, gestart. Hiermee is het Machinebouw- en Mechatronicacentrum klaar om deze industriële cluster op een nog hoger niveau te tillen.

Sirris

Begin 2018 komt het kruim van de Belgische industrie voor de 4de maal bijeen om de Factory of the Future Awards uit te reiken. Stel uw bedrijf vandaag nog kandidaat!