Continental Mechelen

Continental Mechelen

Fabrieken van de Toekomst

In de productiehallen van Continental in Mechelen zijn werknemers dagelijks in de weer met de productie van ABS-systeemcomponenten en volledig afgewerkte remsystemen voor personenwagens.

De voorbije vier jaar timmerde Continental Mechelen hard aan de weg naar de titel van Factory of the Future. Het investeerde hiervoor fors in de doorgedreven automatisering van zijn productieapparaat. Ook de ecologische voetafdruk werd aangepakt en Smart Production Systems deden hun intrede. Met een actief ontwikkelbeleid voor werknemers zette het bedrijf dan weer in op de retentie van zijn menselijk kapitaal.

Enkele van de opvallendste resultaten die Continental Mechelen hiermee wist te boeken:

•Op vier jaar tijd investeerde Continental Mechelen circa 97 miljoen euro in de modernisering van zijn productieapparaat.

•Absenteïsme daalde tot onder de 3%.

•Continental Mechelen groeide uit tot het Factory of the Future Competence Center voor de hele groep.

Update januari 2018

World class sensoren

Continental te Mechelen heeft, sinds het in 2015 de Award behaalde, de voorbije twee jaren opnieuw fors geïnvesteerd in de verdere uitbreiding van gerobotiseerde productiecellen, de integratie van tablets in de productie-opvolging, een slimme toolshop met interne positionering en vernieuwing van de gebouwen-infrastructuur. Bovendien heeft het lokale management, mede door de state-of-the-art productiemiddelen en de sterke positionering als Factory of the Future binnen de multinationale Continental-groep van maakbedrijven, vorig jaar een nieuwe sensorproductie kunnen opstarten.

Stefaan Van Thielen (Plant Manager):

“Ondanks het feit dat we alles automatiseren wat maar mogelijk is, voelen onze mensen dat zij echt nog altijd het belangrijkste kapitaal binnen de onderneming zijn. En dat is gemeend, want onze filosofie is: ‘Iedereen kan automatiseren, maar het is de manier waarop je met je mensen omgaat, die het bedrijf echt toekomstgericht maakt’.”