Newtec

Newtec

Fabrieken van de Toekomst

Newtec is een specialist in het design, de ontwikkeling en de productie van materiaal en technologie voor satellietcommunicatie. Elk toestel dat Newtec levert is uniek. Software, hardware en functionaliteit worden aangepast aan de wensen van de klant. De productiesite in Erpe-Mere is er één op maat van deze high mix/low volume-markt.

Newtec doorliep met verve het traject van Made Different en kreeg in 2015 de titel van Factory of the Future. De belangrijkste transformaties hierbij waren zonder twijfel de uitrol van een digital factory, de introductie van end-to-end engineering en de omarming van een human centered productieproces. 

De belangrijkste resultaten die Newtec hiermee wist te boeken zijn:

•Een first pass yield van 95%. Gezien de complexiteit en volumes waarin Newtec handelt een uiterst competitief resultaat.

•De succesvolle invoering van een digital factory-concept in drie lagen, waardoor medewerkers, processen, leveranciers en klanten nauwer met elkaar in de waardeketen verbonden zijn.

•Cross-trained medewerkers in alle afdelingen geven Newtec meer flexibiliteit en laten toe de volledige operationele flow te optimaliseren.