Worldline focust op ecodesign en kostenbesparingen

Worldline focust op ecodesign en kostenbesparingen

Wordline, Europese marktleider op het gebied van betaal- en transactiediensten, maar ook vooraanstaand fabrikant van betaalterminals, heeft maatregelen getroffen om zijn milieu-impact terug te dringen door een herziening van zijn processen en producten. De onderneming werkte samen met Sirris en Agoria om zowel haar kosten als haar impact op het milieu terug te dringen en implementeerde hiertoe een proces van permanente verbetering, in lijn met het ambitieuze beleid inzake maatschappelijk verantwoord ondernemen van de Worldline Group (dat formeel is vastgelegd in het programma-Trust 2020).

De entiteit Terminals van Worldline ontwerpt, verkoopt en beheert betaalterminals voor de internationale markt, hoofdzakelijk voor het premium-segment. De terminals van Worldline bieden tal van functionaliteiten en opties; het proces van productdesign vergt bijgevolg een grondige interdisciplinaire technologische kennis en samenwerking.

De uitdaging bestaat erin mechanische en elektronische componenten alsook functionaliteiten voor gegevensvastlegging, -transmissie en -veiligheid in één compact, esthetisch en gebruiksvriendelijk apparaat te bundelen. Bovendien moeten de apparaten lang meegaan en makkelijk te updaten zijn op het ritme van de evolutie van de elektronische systemen.

 

Lees verder op onze blog.

Contact:

Thomas Vandenhaute - Project leader Sustainability

 

Share this article