Automatisatie leidt tot verankering én bijkomende jobs.

Automatisatie leidt tot verankering én bijkomende jobs.

De Vlaamse regering kende op 6 juni 2012 bijna een miljoen euro strategische investeringssteun toe aan Service Magazijn Limburg (SML) in Genk. Verwacht wordt dat er hierdoor 13 bijkomende jobs gecreëerd worden.

SML assembleert motoren en ophangingen voor de automobielsector en is een directe toeleverancier voor Ford Genk. "Omdat de komende jaren de Ford-modellen Mondeo, Galaxy en S-max worden vervangen, dient SML zich tegenover Ford Genk opnieuw te bewijzen op het vlak van efficiëntie en kostenstructuur", schrijft de regering in een persbericht. "Hiervoor zijn vooral automatisatie en optimalisatie van belang."

De investeringen omvatten het opbouwen van nieuwe productielijnen en het inrichten van de bedrijfsruimtes. De investeringsuitgaven lopen over drie jaren en worden begroot op 20 miljoen euro. Verwacht wordt dat de tewerkstelling zal stijgen met 13 mensen, wat de totale tewerkstelling op 450 mensen zal brengen. De Vlaamse regering steunt het project met 934.970 euro strategische investeringssteun. (bron: http://www.hbvl.be/limburg/genk/sml-genk-krijgt-1-miljoen-van-vlaamse-regering.aspx)

Deze steun toont aan dat automatisatie niet zoals vaak gedacht wordt, moet leiden tot banenverlies. Het betekent een troef in de verankering van de Vlaamse bedrijven.

Dit artikel kwam tot stand dankzij het project "Vlaggenschepen voor fabrieken van de toekomst” en "Snelheid als competitief wapen" in het kader van Vlaanderen in Actie en met steun van het Agentschap Ondernemen.

 

 

Deel dit artikel