Ervaringsplatform Digitale zelfsturende productieaansturing

Ervaringsplatform Digitale zelfsturende productieaansturing

Waarin schuilt de meerwaarde van digitale uitwisseling en integratie van de informatie aanwezig op de verschillende niveaus van het productieproces? Tijdens deze ondernemersclub wordt de noodzaak van de informatiebrug behandeld tussen het ERP-systeem en de productieaansturing op de werkvloer en de mogelijke alternatieven. Toeleverancier in metaalwerken Provan toont tijdens het bedrijfsbezoek op dinsdag 18 februari hoe het tewerk is gegaan.

De sterkte van een industriële kmo is het efficiënt kunnen omgaan met grote verscheidenheid, lage volumes of op maat gemaakte producten. Wanneer de kmo geconfronteerd wordt met deze vragen uit de markt is het van groot belang om te beschikken over efficiënte planning- en controlesystemen op de werkvloer met een terugkoppeling naar de planning- en beheerssystemen.

Provan

Provan kon de steeds kleinere productaantallen die de klanten bestelden opvangen in zijn productie door over te schakelen op een digitaal POLCA-systeem (en een organisatie van QRM-aangestuurde productiecellen).
Het hele verhaal leest u hier.

Bekijk ook de bedrijfsfilm van Provan:

Wilt u voor uzelf zien hoe een digitaal POLCA-systeem in de praktijk werkt bij Provan? Neem dan deel aan het bedrijfsbezoek op dinsdag 18 februari!

Let op, om het interactieve karakter van dit ervaringsplatform te behouden, is het aantal inschrijvingen beperkt tot 10 personen! 

Programma

13u00: Welkom

13u15: Voorstelling van Provan, Ben Proesmans

14u00: Zelfsturende Pull-systemen - Software voor productiemonitoring PROPOS als ondersteuning van POLCA op een digitale manier bij Provan, Robert Peeters - Softtools

14u45: Rondleiding in het bedrijf

15u30: Receptie

Programma, praktische info en inschrijvingsformulier.

Contactpersoon Sirris: Ludwig Prinsen, tel. +32 498 91 93 00

Deze bootcamp kadert in het project "Via 7 sleuteltransformaties naar waardeketens voor de maakindustrie van de toekomst" en wordt georganiseerd met steun van Vlaanderen in Actie en van het Agentschap Ondernemen. Aan dit project werken de volgende partners mee: Flanders’ Synergy, Universiteit Antwerpen, Agoria en Sirris.

 

 

Deel dit artikel