Google Indoor Maps in België beschikbaar via Android

Google Indoor Maps in België beschikbaar via Android

Enige tijd geleden lanceerde Google een nieuw onderdeel voor zijn Maps-applicatie, die nu ook operationeel is in België: Indoor Maps of Plattegronden. Hiermee kan de gebruiker via zijn smartphone zijn weg ook binnen een gebouw vinden.

Gebruikers van Google Maps op Android-apparaten kunnen dezelfde Maps-functies gebruiken om binnenruimtes te verkennen. Afhankelijk van de beschikbare gegevens worden op de kaart nuttige plaatsen weergegeven in het gebouw dat hij momenteel bekijkt of zich in bevindt, zoals winkels, toiletten, eetgelegenheden en meer. Door te klikken op een locatie in het gebouw krijgt hij meer informatie. Zoekresultaten voor plattegronden worden weergegeven wanneer volledig wordt ingezoomd op een gebouw waarvoor een plattegrond beschikbaar is. De precisie is tot op maximum 10 m nauwkeurig. Om deze te kunnen bereiken maakt Google gebruik van de omringende Wifi-signalen. Deze signalen worden ook gebruikt door een smartphone om te bepalen waar de gebruiker zich bevindt.

Plattegronden van verschillende commerciële en openbare gebouwen zijn al beschikbaar, zoals luchthavens, warenhuizen, winkelcentra, ... In België zijn de plattegronden van bijvoorbeeld de KU Leuven, VUB en UGent, maar ook de Basiliek van Koekelberg op te vragen. Zal dit in de toekomst ook voor bedrijven in een productieafdeling mogelijk zijn?

Een volledige lijst van beschikbare plattegronden: http://support.google.com/gmm/bin/answer.py?hl=en&hlrm=fr&answer=1685827

Dit artikel kwam tot stand dankzij het project "Via 7 sleuteltransformaties naar waardeketens voor de maakindustrie van de toekomst" in het kader van Vlaanderen in Actie en met steun van het Agentschap Ondernemen. Aan dit project werken de volgende partners mee: Flanders’ Synergy, Universiteit Antwerpen, Agoria en Sirris.

Logo Nieuw Industrieel Beleid  Logo AO

 

Deel dit artikel