Meer dan 1300 bezoekers voor de gerobotiseerde buigcel

Meer dan 1300 bezoekers voor de gerobotiseerde buigcel

Open Bedrijvendag was ongetwijfeld een groot succes voor Made Different. Zowel Sirris, FMTC en KU Leuven als de deelnemende lidbedrijven van het project konden rekenen op tal van geïnteresseerde bezoekers.

In Heverlee mochten Sirris, FMTC en KU Leuven meer dan 1300 nieuwsgierigen verwelkomen. Bezoekers leken meermaals onder de indruk van wat men te zien kreeg. De vragen getuigden van interesse voor technologische ontwikkelingen, activiteiten aan onderzoeksinstellingen en zelfs de gevolgen voor tewerkstelling. Positief was ook de grote aanwezigheid van kinderen en jongeren. Waar jonge kinderen grote ogen opzetten voor bijvoorbeeld de plooirobot die aan hoge snelheid platen manipuleert in de gerobotiseerde buigcel, bleek er een duidelijke interesse voor technologie bij (toekomstige) studenten.

Ook de andere Made Different-sites konden rekenen op de nodige aandacht. Zo ging Vlaams minister-president Kris Peeters op bezoek bij communicatiebedrijf Newtec in Sint-Niklaas. Het bedrijf heeft een wereldwijde reputatie als vernieuwer van communicatietechnologie, op het vlak van data en televisie.

Vlaams minister van Innovatie, Overheidsinvesteringen, Media en Armoedebestrijding Ingrid Lieten bezocht Sabca-Limburg. De minister was onder meer onder de indruk van de investeringen die het bedrijf gedaan heeft. Sabca kon rekenen op zeker 3000 bezoekers

Dit artikel kwam tot stand dankzij het project "Vlaggenschepen voor fabrieken van de toekomst” in het kader van Vlaanderen in Actie en met steun van het Agentschap Ondernemen.

 

 

.

 

Deel dit artikel