MIT conferentie 3 & 4 oktober 2012 te Brussel: The Future of Manufacturing

MIT conferentie 3 & 4 oktober 2012 te Brussel: The Future of Manufacturing

Kan de Europese economie zonder productie? Welke doorbraaktechnologieën voor productie zijn in ontwikkeling?

Agoria en Sirris organiseren samen met het MIT op 3 en 4 oktober een Europese conferentie over Manufacturing: Smart, Sustainable and Inclusive Growth.

Het faillissement van General Motors opende ogen van de Amerikaanse Overheid. Kunnen we onze inwoners voldoende werkgelegenheid en welvaart bieden zonder die miljoenen jobs in manufacturing en zonder het positieve effect ervan op de handelsbalans? De houding van de Amerikaanse overheid veranderde en ze lanceerde verschillende programma's ter ondersteuning van manufacturing in Amerika en om bedrijven terug te halen naar Amerika.

Veel massaproducten, zelfs hoogtechnologische, worden handmatig geassembleerd in lage loonlanden. Echter samen met de ontwikkeling van die landen stijgen de loonkosten. Zullen in de toekomst nog steeds gebieden gevonden worden met aantrekkelijke lonen om dergelijk werk te verrichten of moeten we inzetten op technologie om deze producten flexiebel en goedkoop te kunnen produceren, zelfs in hoge loonlanden? Een aantal ontluikende technologieën worden toegelicht.

Stilaan ontwikkelen zich nieuwe inzichten over de samenwerking tussen innovatie en productie. Ook het logistieke gebeuren is zeer belangrijk. Productie nabij de afzetmarkt verhoogt de flexibiliteit en de responsiviteit. Naast de transportkost wordt ook de transporttijd belangrijker. De invloed van takssystemen op de winstgevendheid van bedrijven heeft een grote invloed.

MadeDifferent heeft meegewerkt aan de samenstelling van het programma. Meer informatie vindt u op de website www.mit-agoria.be . U kan het evenement volgen op twitter via #MIT2012.

Dit artikel kwam tot stand dankzij het project "Via 7 sleuteltransformaties naar waardeketens voor de maakindustrie van de toekomst” in het kader van Vlaanderen in Actie en met steun van het Agentschap Ondernemen.

 

 

Deel dit artikel