P&V Electrotechniek heeft snelle dienstverlening via digitale webtool en automatische productie

P&V Electrotechniek heeft snelle dienstverlening via digitale webtool en automatische productie

Core business van dit Limburgse bedrijf is de engineering, assemblage en het aanbieden van elektrische schakelborden. Het bedrijf startte met 'EasyPanel', een digitaal fabrieksconcept, om met flexibiliteit en de korte levertermijnen tegemoet te komen aan de noden van zo'n 5.000 elektro-installateurs.

De uitdaging van de ontwikkeling van EasyPanel was de creatie van een gebruiksvriendelijke webapplicatie die kon beantwoorden aan de behoeften van de gebruikers, i.e. de installateurs, en die naar de backoffice toe toeliet de juiste componenten te kunnen selecteren. Met de tool is het mogelijk om met 20 procent van de componenten een oplossing te vinden in 80 procent van de gevallen.

Easypanel

Via de interactieve webapplicatie kan de gebruiker snel en goedkoop schakelkasten digitaal configureren en bestellen. Hierbij geeft hij via het online platform zijn gegevens in en de software zorgt automatisch voor configuratie van het product, calculatie van het product, opstellen van een offerte en van het technische dossier en de administratie (elektrisch schema, meerdraadsschema, lay-out van de kast, stuklijst, orderbevestiging, ...). Het platform is bovendien verbonden met een gestandaardiseerd en geautomatiseerd productieproces: een bedradingsrobot in combinatie met een operator assembleren het product. De borden worden tenslotte ook getest. Dankzij de ontwikkeling van deze automatische 24-7-service kan de fabrikant de concurrentie aangaan met de goedkopere dienstverleners en zelfs de lageloonlanden. Zo kon men immers kosten reduceren (tot 20 procent), levertermijnen verkorten, winstmarge vergroten, de geleverde kwaliteit verhogen en zelfs nieuwe markten aanboren en nieuwe klanten binnenhalen,waardoor uitwijken naar het buitenland niet nodig is om competitief te blijven.

http://www.youtube.com/watch?v=-cMJJ_HUi50

Dit artikel kwam tot stand dankzij het project "Vlaggenschepen voor fabrieken van de toekomst” en "Snelheid als competitief wapen" in het kader van Vlaanderen in Actie en met steun van het Agentschap Ondernemen.

 

 

Deel dit artikel