Softwareplatform laat machines communiceren

Softwareplatform laat machines communiceren

Met de productsuite 'Sinumerik Integrate for Production' biedt Siemens sinds kort een nieuw softwareplatform, waarmee machinebouwers en eindklanten de productiviteit van het productieapparaat verder kunnen verhogen.

Dit software platform ondersteunt onder andere de verticale integratie van machinesturingen in het grotere geheel van een productieapparaat. Gegevens zoals machine-uptime, onderhoudsgegevens, de status van productieprogramma’s of de toegang tot machines op geografisch verschillende locaties, worden op gebruiksvriendelijke manier toegankelijk gemaakt. Bovendien wordt de gebruiker ondersteund op het vlak van gereedschaps- en programmamanagement en het maken van een back-up en importeren van machinedata.

Daarnaast biedt het systeem transparantie in het energie-, materiaal- en gereedschapsverbruik. De software draait rechtstreeks op de machinesturing en is als 'client' aangesloten op een centrale server. Het platform is makkelijk schaalbaar en de functionaliteiten kunnen zowel in een stand-alone applicatie als in een netwerk zinvol zijn. Typisch wordt de data in een netwerk gebruikt als input in productiecontrolesystemen (MES of ERP), om een kijk op de productie op een geaggregeerd niveau te genereren.

Meer weten over de nieuwste trends en evoluties in productie? Kom op 5 november naar Manufacturing Day in Genk!

Dit artikel kwam tot stand dankzij het project "Doorbraaktechnologie voor een Vlaamse maakindustrie met toekomst” in het kader van Vlaanderen in Actie en met steun van het Agentschap Ondernemen.

 

 

Deel dit artikel