Winnaar tekenwedstrijd Made Different is bekend!

Winnaar tekenwedstrijd Made Different is bekend!

Meer dan 150 inzendingen mochten Sirris en Agoria ontvangen voor de tekenwedstrijd die ze tijdens Open Bedrijvendag organiseerden in het kader van het project Made Different.

Doel van deze wedstrijd voor kinderen was de fabriek van de toekomst tekenen. Uit de vele deelnames werden vijf tekeningen genomineerd en uit deze genomineerden werd de uiteindelijke winnaar gekozen. De kwaliteit van het ingezonden werk maakte het de juryleden alvast niet makkelijk. De tekening van uiteindelijke winnares, Silke van Britsom (9 jaar), viel op door haar visie op de Fabriek van de toekomst, die zo weinig mogelijk impact heeft op de natuur en het leven van de mensen. Dit door transport via de lucht en het water, het gebruik van zonne- en windenergie. Zij mag zich verwachten aan een Nintendo 3DS! Onder de overige inzendingen worden nog vijftig unieke Made Different T-shirts verloot.

Het onderwerp, de Fabriek van de Toekomst teken, moest het belang van het Made Different-programma onder de aandacht brengen van groot èn klein en de zeven transformaties van een fabriek van de toekomst meer bekendheid geven. En om bovendien het belang van een competitieve maakindustrie, gewapend voor de toekomst, te onderstrepen. Opvallend was dat de grote meerderheid van de jonge tekenaars zich onze fabrieken van de toekomst als heel 'groen' voorstelt: wind- en zonne-energie, maar ook een weelderige natuur rondom de fabriek kwamen meermaals terug. Daarnaast is het jonge publiek– wellicht niet helemaal onverwacht - overtuigd dat ook robots veelvuldig aanwezig zullen zijn.

De winnaars worden persoonlijk op de hoogte gebracht.

Sirris en Agoria bedanken alle kinderen die hun talenten getoond hebben door aan deze wedstrijd deel te nemen!

Dit artikel kwam tot stand dankzij het project "Vlaggenschepen voor fabrieken van de toekomst” en "Snelheid als competitief wapen" in het kader van Vlaanderen in Actie en met steun van het Agentschap Ondernemen.

 

 

Deel dit artikel