Gratis whitepaper: verwerking van harde, brosse materialen

Gratis whitepaper: verwerking van harde, brosse materialen

Precisieproductie gaat gepaard met enkele uitdagingen op het vlak van machines, werktuigen en processen. In zes gratis whitepapers snijden we evenveel domeinen aan waarin onze Belgische maakbedrijven het verschil kunnen maken. Deel vijf gaat over het kostenefficiënt verwerken van harde maar brosse materialen.

De domeinen kwamen aan het licht tijdens een uitgebreide rondvraag van Sirris bij Belgische maakbedrijven en hun belangrijkste onderaannemers. Aan elk topic wijden we een gratis whitepaper.

Verschenen eerder in deze reeks:

Harde, brosse materialen efficiënt verwerken

Harde materialen zoals keramiek en gecementeerde carbide zijn zeer interessant voor tal van onderdelen die mechanisch, chemisch en/of thermisch zwaar belast worden. Toch worden deze materialen nog niet zo vaak gebruikt, omdat ze niet alleen hard maar ook bros zijn. Dat betekent dat ze onvoorspelbaar breken. Hun machinale verwerking is dus traag en duur. 

Maar er zijn innovatieve oplossingen in de maak. Wetenschappers zijn volop op zoek naar methoden om brosse materialen toch kostenefficiënt en vlot te verwerken. Zoals frezen met zeer grote precisie, dankzij snijapparatuur met een diamandcoating. Of het verwijderen van materiaal met elektrische ontladingen of vibraties.

Meer weten over de verwerking van harde, brosse materialen? Download gratis onze vijfde whitepaper over precisieproductie.

Deel dit artikel