Kautex Textron Factory of the Future 2020

Kautex Textron Factory of the Future 2020

Fabrieken van de Toekomst

Opgericht in 1935 werd producent van kunststof opslagtanks  Kautex in 1996 verkocht aan de Textron-groep. Sindsdien heeft het bedrijf continu een belangrijke pioniersrol gespeeld in de productie van brandstoftanks, met als doel om de steeds lagere emissienormen te bereiken. Dit leidde in 2015 tot de productiestart van de eerste, volledig in kunststof, hogedruk-hybride-tank. Naast brandstoftanks produceert Kautex clear-vision-systemen en verpakkingsproducten. 

Kautex Benelux in Tessenderlo werd in 1991 gebouwd met als doel de Transit-tank voor Ford in Genk te bouwen. Al snel volgden enkele andere modellen en merken. De sluitingen van enkele grote automobielbedrijven in België deden de plant echter geen goed, maar kon toch dankzij de medewerkers, het gericht implementeren van lean-technieken en het steeds focussen op het verder ontwikkelen van kennis in de richting van automatisatie zijn marktpositie weten te behouden. Vandaag produceert de fabriek brandstoftanks voor verschillende automerken en modellen. 

De fabriek is, net als de automobielindustrie, voortdurend in beweging. Nieuwe productietechnieken, het gebruik van machinedata en het zichzelf continu heruitvinden zorgen ervoor dat Kautex Tessenderlo competitief blijft in zijn segment. Mens en robot gaan er vandaag hand in hand. Deze uitdagingen houden de Kautex-medewerkers, die als zelfsturende teams werken, scherp en biedt hen kansen om zichzelf verder te ontplooien. Ook naar de toekomst van de nieuwe mobiliteit zal Kautex stappen blijven zetten.