Provan Factory of the Future 2015 & 2018

Provan Factory of the Future 2015 & 2018

Fabrieken van de Toekomst

Metaalbewerkingsbedrijf Provan, met vestigingen in Genk en Bilzen, verzorgt laswerken, laser- en plaatbewerking, profielbewerking en assemblage voor klanten uit verschillende industriële sectoren. Een doorgedreven aanpak op basis van Quick Response Manufacturing staat centraal in alles wat Provan doet.

Op weg naar de Factory of the Future besteedde Provan met de invoering van een nieuw operationeel planningssysteem veel aandacht aan het concept van de digital factory. Het systeem stimuleert daarnaast de zelfstandigheid en verhoogt de betrokkenheid van werknemers. De creatie van een partnernetwerk voor toeleveranciers zorgde voor een betere samenhang doorheen de waardeketen. Doorplooptijden werden verkort van weken naar dagen, terwijl de productiviteit met een derde of meer steeg. De resultaten leverden Provan in 2015 een Factory of the Future-Award op.

Een hernieuwing van de certificering bleek slechts een formaliteit. Provan heeft sinds het winnen van de FoF-Award in 2015 het aantal orders zien verdubbelen, mét behoud van zijn tijdens de periode 2012-2015 sterk gereduceerde doorlooptijden. Bovendien werd het totale energieverbruik met 17% teruggebracht, ondanks een omzetstijging van meer dan 20 procent! 

Binnen de Made Different-transformatie “Networked Factory” implementeerde Provan het principe van 'partnership Driven Innovation'. Samen met de firma Buyse Decolletage werd een “Joint Business Development”-relatie geformaliseerd, waardoor beide bedrijven nu een veel breder en complementair palet aan producten en diensten in de markt kunnen aanbieden.

Ben Proesmans (Eigenaar en CEO): "Na het winnen van de Factory of the Future Award in 2015 hebben we verder gefocust op Quick Response Manufacturing en de reductie van de Total Cost of Ownershop voor onze klanten. Door het verder implementeren van QROC ("Quick Response Office Cells") hebben we de overhead en het aantal bedienden kunnen verlagen binnen een context van stijgende omzet."