RF Technologies Factory of the Future 2019

RF Technologies Factory of the Future 2019

Fabrieken van de Toekomst

Rf-Technologies is een toonaangevende Europese fabrikant van brandwerende oplossingen voor compartimentering en ontroking. Het werd opgericht in 1985 en is gevestigd in Oosterzele. Er zijn bijna 200 mensen tewerkgesteld in de twee vestigingen in België (hoofdkantoor) en Slowakije. Het uitgebreide productengamma omvat brandwerende kleppen, roosters, vlinderkleppen en manchetten, evenals ontrokingskleppen en afdichtingsmateriaal. De Rf-t-oplossingen voldoen aan de strengste Europese normen en zijn geïnstalleerd in tal van gebouwen doorheen heel Europa, zoals ziekenhuizen, openbare gebouwen, hotels en kantoorgebouwen. Het bedrijf brengt de producten op de markt via een uitgebreid netwerk van partners in meer dan 25 Europese landen. De eindklanten zijn installatiebedrijven in luchttechniek (ventilatie en rookafvoer).

In de vestiging in België wordt constant gezocht naar de ideale combinatie tussen kwaliteit, levertermijn en efficiëntie. De operationele afdeling heeft er dan ook een heus veranderingstraject doorlopen om te evolueren naar een fabriek die klaarstaat voor de toekomst. Dit traject heeft zich geuit in verschillende projecten die deel uitmaken van de zeven transformaties, zoals: automatisering, robotisering en digitalisering, de hertekening van de lay-out van de fabriek, een focus op efficiëntie en duurzaamheid, samenwerking met een maatwerkbedrijf, met scholen en met lerende netwerken, de oprichting van een engineeringsteam en opstarten van autonome teams.

Deze inspanningen resulteren in concrete voordelen voor het bedrijf: verbetering van de levertermijn en leverbetrouwbaarheid, efficiëntieverbetering, energiebesparingen, real-time digitale opvolging, versnelde marketing van nieuwe ontwikkelingen, …