Werkbaar werk in de voedingsindustrie

Werkbaar werk in de voedingsindustrie

Op 20 oktober vond de workshop ‘Slim organiseren om flexibeler te produceren’ plaats in de Food Pilot in Melle. De workshop was een samenwerking tussen Flanders Synergy, IPV en Flanders' FOOD. Een 50-tal productie- en HR-managers namen deel.

Drie thema’s kwamen aan bod:

1.     Oei ik groei?! Wat als de productie de groei van je bedrijf niet kan volgen? Hoe kan je productieprocessen best organiseren, en taken en rollen verdelen? Dominique Van de Putte vertelde haar ervaringen als zaakvoerder van Duva.

2.     Genoeg geblust. Wat als leidinggevenden en specialisten in het bedrijf zich echt zouden kunnen bezighouden met waar ze voor opgeleid zijn en betaald worden? Kunnen operationele problemen niet voor een groot deel worden opgevangen door operationele mensen? Erwin Martens gaf hierbij enkele inzichten vanuit zijn rol als HR manager bij Konings.

3.     Repetitiviteit doorbroken. Wat als repetitieve jobs en taken meer werkbaar en uitdagender kunnen gemaakt worden? Is zoiets überhaupt mogelijk in de voeding? Is zich anders organiseren een oplossing om kortcyclische arbeid terug te dringen?

Nadien stelde IPV haar organisatiescan voor.

De hand outs van de presentatie zijn nu beschikbaar via onderstaande link via de website van Flanders’ Synergy.

 

Deel dit artikel