Transformatie 3: Digital Factory

Transformatie 3: Digital Factory

7 Transformaties

Een fusie van de reële en de digitale wereld staat op til. Fysieke objecten worden draadloos geïntegreerd in informatienetwerken. In de fabriek van de toekomst zijn de operationele processen gedigitaliseerd en onderling verbonden via het internet.

“De grootste stap die wij hier de voorbije jaren hebben gezet, is ongetwijfeld de omschakeling tot een digitale fabriek. Dat ging dan van de digitalisering van de werkinstructies voor enkele duizenden producten - nog redelijk voor de hand liggend - tot de uitdaging om alle informatie op het juiste moment op de juiste plaats te krijgen. Er is gigantisch veel informatie beschikbaar, soms lang vooraf en bij de meest uiteenlopende medewerkers, maar hoe krijg je die dan op het moment van productie ook bij de betrokken medewerkers ?” Doordat de digitale fabriek door Newtec gezien wordt als een verlengstuk aan het visual management zijn medewerkers, processen, leveranciers en klanten steeds meer en meer met elkaar verbonden in de waardeketen met als ultieme doel “de klant het juiste product, in de juiste aantallen, op het juiste moment bezorgen”.

(Guy De Winne - Newtec)

 

“Onze operatoren werken volledig zelfstandig op basis van  voorgestelde opdrachten binnen PROPOS, een digitaal POLCA systeem. Deze digitale update  gebeurt automatisch elke 15minuten en garandeert een juistheid van gegevens dankzij de rechtstreeks link met het ERP systeem. Productie- en afleverscenario’s kunnen worden gesimuleerd door opdrachten te verplaatsen en de impact op de capaciteitsplanning te evalueren via een visuele tool die binnen PROPOS actief is. Backorder-management wordt hierdoor door de operator volledig zelfstandig beheerd.”

(Ben Proesmans – Provan)