Barco legt de fundamenten voor Factory for the Future

Barco legt de fundamenten voor Factory for the Future

Ons lidbedrijf Barco legt de laatste hand aan zijn 'One Barco'-verhaal en wil operationeel verder groeien met de creatie van een nieuwe productievloer op zijn Campus in Kortrijk.

Sinds 2016 worden alle afdelingen van Barco in België onder één dak samengebracht. Op de nieuwe uitvalsbasis in het Beneluxpark te Kortrijk staat de 'One Campus' symbool voor het 'One Barco'. De campus is dus niet zomaar een gebouw, maar staat voor een volledig nieuwe manier van werken waarbij openheid, flexibiliteit en interactie centraal staan. Als sluitstuk van het One Barco-verhaal verhuizen ook de productiesites van Kortrijk en Kuurne naar de nieuwe campus.

 

Nieuwe productiesite 'The Engine'

 

De nieuwe productievloer bevindt zich in 'The Engine', dat samen met 'The Pulse' (centrale diensten) en 'The Lab' (R&D) in verbinding staat met 'The Circle', het hoofdgebouw op de campus. De verhuis naar de nieuwe productieruimte maakt deel uit van het 'Focus to Perform'-programma, een groter strategisch initatief dat focust op 'operational excellence'. Extra aandacht ging uit naar onder andere automatisering en de invoering van nieuwe, innovatieve technologieën alsook naar de betrokkenheid van de werknemer. Dit blijft een belangrijke rol spelen voor de verdere ontwikkeling van de nieuwe factory.

Lees verder op de blog.

 

 

 

Deel dit artikel