Worldclass production

Na een kwalificatiecampagne is Sirris vandaag Airbus APWorks-gecertificeerd en maakt deel uit van het internationale netwerk van Scalmalloy®-gebruikers. Deze performante legering kan vanaf nu door de bedrijven worden getest.

Het EU-Japan Centre organiseert van 25 tot 29 juni een intensieve vijfdaagse cursus voor Europese kaderleden met kennis van World Class Manufacturing. Het programma bestaat uit verschillende lezingen en bezoeken aan Japanse topbedrijven, om zo de eigen productiviteit te verbeteren en productiekosten te verlagen.

In de jaren 1980 begon het robotverhaal voor Sirris - toen nog WTCM/CRIF - met de komst van de eerste robot aan de KU Leuven. Sirris zag de link met de industriële noden en heeft sindsdien haar kennis over robots en hun vele toepassingsmogelijkheden verder opgebouwd en uitgebreid, om zo de bedrijven zo goed mogelijk te kunnen adviseren en helpen.

Met haar AM Integrated Factory toont Sirris dat additive manufacturing (AM) klaar is voor de productievloer. Op 14 november vond de officiële lancering plaats. De pilootlijn die verschillende technologieën combineert - een investering van 2,5 miljoen euro - is een primeur voor België en ver daarbuiten.

Op 14 november presenteert Sirris een piloot van een 'AM integrated factory' in onze machinehal in Diepenbeek. Deze pilootopstelling van een productielijn combineert verschillende state-of-the-art technologieën: LBM (laser beam melting), 5-assig hogeprecisiefrezen, laserharden, oppervlaktefunctionaliseren met een femtosecondelaser en operatorondersteuning door een cobot. Een unicum, voor België en daarbuiten! 

De Gene Haas Foundation (GHF) zal 500.000 dollar of ca. 445.000 euro extra verdelen onder 38 onderwijsinstellingen in 15 Europese landen, waaronder België. Dat heeft ons lidbedrijf Haas Automation Europe bekendgemaakt. Deze nieuwe donatieronde brengt het totale bedrag aan donaties door de GHF in Europa sinds 2015 al op bijna 1 miljoen dollar. 

In de zes white papers rond precisieproductie die in het voorjaar uitkwamen, beschreven we verschillende technologieën en hun mogelijkheden. Om te tonen wat dit in de praktijk betekent, maakten onze experts een demobox die bestaat uit een volledig uitgewerkt werkstuk dat de topics van de white papers demonstreert en toont waarmee de precisie-experts bezig zijn bij Sirris. 

 

Bij de ontwikkeling van een prototype hebt u nog ruimte voor fouten en procesaanpassingen. Maar eenmaal het model op punt staat en u een volledige serie maakt, moet dit uiterst precies verlopen om de kosten onder controle te houden. In onze nieuwe whitepaper gaan we dieper in op enkele hard- en softwareoplossingen van Sirris waarmee dat mogelijk wordt. 

Harde materialen zoals keramiek bewerken, is bijzonder tijdsintensief. Zeker met klassieke bewerkingsmethoden zoals slijpen. Gelukkig bestaan er steeds meer alternatieve technieken waarmee de bewerking makkelijker en sneller kan, zoals laserondersteund frezen.

Harde maar brosse materialen, zoals keramiek, kostenefficiënt verwerken? Ontdek innovatieve oplossingen in onze vijfde gratis whitepaper. 

Pagina's