Google kijkt naar de toekomst met Augmented Reality

Google kijkt naar de toekomst met Augmented Reality

Google werkt binnen zijn Project Glass aan een augmented-reality-bril. De eerste prototypes zijn in testfase en recent onthulde de internetreus het concept aan het grote publiek.

De bril werkt als een uitgebouwde smartphone die relevante informatie voor de ogen projecteert. Dit gaat van weersvoorspellingen wanneer de gebruiker naar de lucht kijkt, tot bellen, agenda en mails tonen, verkeersinfo, uitstippelen van wandelroutes etc. Al dit moois gebeurt via stemcommando's van de gebruiker. Ook in een productie-omgeving kunnen er talrijke toepassingen zijn.

Voor morgen is het intelligente toestel niet. Zo is nog heel wat werk nodig om een voldoende krachtige batterij te ontwikkelen die klein genoeg is om in de bril te passen. Voor verdere ontwikkeling roept Google de hulp in van de internetgemeenschap. Op basis van filmpjes en foto's worden internetgebruikers aangemoedigd hun bevindingen te delen.

Foto's : https://plus.google.com/111626127367496192147#111626127367496192147/posts

Filmpje: http://www.youtube.com/watch?v=9c6W4CCU9M4

Dit artikel kwam tot stand dankzij het project "Doorbraaktechnologie voor een Vlaamse maakindustrie met toekomst” in het kader van Vlaanderen in Actie en met steun van het Agentschap Ondernemen.

 

Deel dit artikel