Blog

Made Different

Het start- en scale-up ecosysteem zit al langer in het vizier van Sirris en Agoria. Sirris verricht sinds vijf jaar onderzoek en verzamelde ondertussen data van een duizendtal bedrijven.

Made Different

De voorbije jaren hebben tal van Belgische bedrijven met ondersteuning van Made Different al de stap naar de toekomst gezet.

Made Different

In samenwerking met Sirris werd het verpakkingsproces van de kokers geoptimaliseerd. Het bedrijf onderzocht of er duurzamere alternatieven bestonden voor kartonnen verpakkingen.

Made Different

Voor begeleiding met wat het proces van additive manufacturing of 3D-printen juist inhield, wat de voor- en nadelen zijn, klopte Deceuninck aan bij Sirris.

Made Different

Deelnemers van de opleiding, die ook nu weer simultaan in Leuven en Gent had plaatsgevonden, mochten zich opnieuw verwachten aan een leerrijk event met bezoek aan de productiehal van Parker.

Made Different

Ons lidbedrijf Barco legt de laatste hand aan zijn 'One Barco'-verhaal en wil operationeel verder groeien met de creatie van een nieuwe productievloer op zijn Campus in Kortrijk.

Made Different

Na een kwalificatiecampagne is Sirris vandaag Airbus APWorks-gecertificeerd en maakt deel uit van het internationale netwerk van Scalmalloy®-gebruikers.

Made Different

Bestaat uw product of machine uit een complexe samenstelling van onderdelen? Overweeg een redesign en benut het potentieel van additive manufacturing.

Made Different

Houtbuigerij Desmet paste in het verleden al met succes QRM toe in zijn productie en op kantoor.

Made Different

Voor de valorisatie van metaalspanen zijn reeds verschillende oplossingen bij een brede groep bedrijven gekend.

Made Different

De mogelijkheden met gecoate oppervlakken zijn enorm. Ze geven producten een toegevoegde waarde, waardoor die concurrentieel sterker staan.

Made Different

Additive manufacturing, ook wel gekend als 3D-printen, biedt voordelen die niet kunnen bereikt worden met klassieke productielijnen: onbeperkte ontwerpvrijheid, customisatie, lichtgewicht, mat

Made Different

Hoe nieuw zijn de nieuwe businessmodellen om tot een circulaire economie te komen eigenlijk?

Made Different

Wordline, Europese marktleider op het gebied van betaal- en transactiediensten, maar ook vooraanstaand fabrikant van betaalterminals, heeft maatregelen getroffen om zijn milieu-impact terug te

Made Different

Teamwork is een kernwaarde die in heel wat organisaties op grote affiches uithangt.

Made Different

Grenzeloze vormvrijheid en dito opties tot customisatie, materiaalefficiëntie, lichtere onderdelen, ... rond additive manufacturing (AM) klinken terecht jubelkreten.

Made Different

In de toekomst zullen de producten kleiner, lichter en intelligenter zijn.

Made Different

Het EU-Japan Centre organiseert van 25 tot 29 juni een intensieve vijfdaagse cursus voor Europese kaderleden met kennis van World Class Manufacturing.

Made Different

Voor de maakindustrie is kwalitatieve maatproducten op korte termijn leveren aan een concurrentiële prijs vandaag een grote uitdaging.