Een revolutie in miniaturisering en complexiteit van objecten

Een revolutie in miniaturisering en complexiteit van objecten

In de toekomst zullen de producten kleiner, lichter en intelligenter zijn. Voor het ontwerp ervan, dat op de beheersing van nieuwe technologieën berust, moeten tal van uitdagingen worden getrotseerd, onder meer in het domein van de kunststofverwerking. Om tot lichtere producten te komen moet men meer dan ooit een beroep doen op kunststoffen en meer bepaald op de micro-vormgeving ervan. Voor grote kunststofonderdelen is klassiek spuitgieten een efficiënte en goedkope productiemethode, maar wanneer het op het fabriceren van geminiaturiseerde en/of complexe stukken aankomt, zijn specifieke technologieën nodig.

Ultrasonic Moulding

Ultrasoon spuitgieten maakt totaal komaf met de klassieke spuitgietprocedés.

In een klassieke toepassing wordt de kunststof vloeibaar gemaakt door thermische verwarming en afschuiving voor deze in de vorm word gespoten. Voortaan wordt het mogelijk de stof door toepassing van ultrasone golven te doen smelten. Ultrasonic Moulding maakt gebruik van een proces van plastificering en injectie via ultrasone golven, wat het mogelijk maakt de vorm met de stof te vullen aan zeer lage drukniveaus.

Hierdoor vermijdt men de beperkingen van de klassieke spuitgiettechnologieën, meer bepaald voor zeer geringe diktes of bij kwaliteitsverslechtering van de stof.

 

Lees verder op onze blog.

Contact:

Denis Vandormael - Senior Project Manager Product Development Hub: Light, Micro & Smart Products

Deel dit artikel