Flanders Synergie - Dag van de Industrie

Flanders Synergie - Dag van de Industrie

Duid 19 januari 2016 aan als een feestdag in je agenda, want Flanders Synergie claimt deze dag als Dag van de Industrie in Vlaanderen. Na twee jaar sensibiliseren, innoveren, tools ontwikkelen en begeleiden voor het industrieproject wordt het tijd om met de resultaten naar buiten te komen.

Met deze en vergelijkbare vragen zijn we de voorbije twee jaar dagelijks in contact gekomen. Samen met 24 gemotiveerde industriële bedrijven zijn we aan de slag gegaan. We hebben nieuwe methoden, workshop en samenwerkingsvormen toegepast en gaandeweg een roadmap ontwikkeld om het veranderproces in kaart te brengen. Deze resultaten zijn niet altijd eenvoudig meetbaar, niet opvallend zichtbaar en worden te vaak als vanzelfsprekend genomen. Daarom hebben we alle organisaties die de voorbije jaren sterk geïnvesteerd hebben in het ontwikkelen van hun organisatiestructuur uitgenodigd om hun resultaten te delen tijdens de innovatiegallerij. Als je meer wil weten over het verandertraject van Punch Powertrain, Ridley, Barco, Bioracer en Duva choco-fruits en vele anderen, moet je zeker aanwezig zijn.

We starten om 13u30 en sluiten af met een netwerkdrink om 17u30. U mag rekenen op een boeiend en actief programma, vol goede praktijkvoorbeelden en handige tips en tricks waar u zelf mee aan de slag kan!

Programma

13u30 Ontvangst

14u00 De roadmap als leidraad voor het verandertraject

15u00 Parallel workshopprogramma

  • Waarom investeren in een innovatieve arbeidsorganisatie? - De basis uitgelegd
  • Zelfsturing in de praktijk - Aan de slag met de bouwstenen van de roadmap
  • Delen en leren - workshop voor gevorden

16u30 Innovatiegallerij - de beste voorbeelden op een rij

17u15 Plenaire terugkoppeling

17u30 Philippe Muyters

Vlaams minister van Werk, Economie, Innovatie en Sport

17u45 Netwerkdrink

Meer info over het programma van de Dag van de Industrie in Vlaanderen en inschrijven (graag voor 12 januari) via deze link.