Leren bij de buren: werkbezoek aan Toyota Valenciennes en CETIM in Senlis

Leren bij de buren: werkbezoek aan Toyota Valenciennes en CETIM in Senlis

Om competitief te blijven moeten we voortdurend bijleren en onze kennis up-to-date houden. Om u daarbij te helpen organiseren Agoria en Sirris op dinsdag 28 april een begeleid bezoek aan Toyota Valenciennes en CETIM (Centre technique des industries mécaniques) in Senlis.

Toyota Valenciennes achter de coulissen

In de voormiddag bezoeken we de assemblagefabriek van Toyota, waar vooruitstrevende productiesystemen zoals lean production en QRM (Quick Response Manufacturing) worden toegepast. U krijgt er een betere kijk op hoe Toyota dit organiseert op zijn Japans-Europese manier. Een bezoek aan een automobielbouwer is hoe dan ook altijd een belevenis op zich.

's Middags rijden we door naar Senlis voor een bezoek aan CETIM. Dit centrum werd in 1965 op verzoek van de machinebouwindustrie opgericht om de bedrijven middelen en competenties bij te brengen waarmee ze hun concurrentiepositie kunnen verbeteren, deel te nemen aan de normalisatie, de link te leggen tussen het wetenschappelijk onderzoek en de industrie, en de technische vooruitgang te bevorderen.

Meer informatie op Agoria.be