Slim organiseren om flexibeler te produceren

Slim organiseren om flexibeler te produceren

Op 20 oktober organiseren Flanders Synergy, IPV en Flanders' FOOD een praktijkgerichte workshop die inzichten rond flexibele productie omzet in praktische tips.

Hoe creëer je als voedingsbedrijf tijd om je productieprocessen en productkwaliteit te optimaliseren? De productie moet immers elke dag blijven draaien. Bedrijfsleiders en hoger gekwalificeerde profielen zijn vaak bezig met het oplossen van productieproblemen en het blussen van allerhande operationele brandjes. Veel tijd gaat op aan het opvangen van productieschommelingen, het afstemmen over afdelingsgrenzen heen, vergaderen, ...

Kan dit niet anders? Zeer zeker. Op basis van de methodiek van innovatieve arbeidsorganisatie (IAO), die complementair is met lean manufacturing en QRM, kunnen industriële bedrijven zich slimmer organiseren en zo meer flexibel produceren.

Tijdens de workshop komen drie thema’s met telkens een praktijkcase uit de voedingsindustrie aan bod:

Oei ik groei?! Wat als de productie de groei van je bedrijf niet kan volgen? Hoe kan je productieprocessen best organiseren, en taken en rollen verdelen?

Genoeg geblust. Wat als leidinggevenden en specialisten in het bedrijf zich echt zouden kunnen bezighouden met waar ze voor opgeleid zijn en betaald worden? Kunnen operationele problemen niet voor een groot deel worden opgevangen door operationele mensen? Meer autonomie en maturiteit op de werkvloer = meer tijd voor strategie en innovatie?

Repetitiviteit doorbroken. Wat als repetitieve jobs en taken meer werkbaar en uitdagender kunnen gemaakt worden? Is zoiets überhaupt mogelijk in de voeding? Is zich anders organiseren een oplossing om kortcyclische arbeid terug te dringen?

Doelpubliek: productiemanagers, R&D, HR, preventieadviseurs

De workshop, die plaatsvindt bij Food Pilot in Melle, is gratis en wordt afgesloten met een netwerklunch waarop je de adviseurs kan aanspreken.

Meer info en inschrijving via Flanders' Food.