Hoe robotica en sensortechnologie de voedingsindustrie vooruit helpen

Hoe robotica en sensortechnologie de voedingsindustrie vooruit helpen

Automatisatie is een motor voor groei in de voedingsindustrie, met robotica en sensortechnologie als belangrijkste technologiedomeinen. Binnen het F3-project wordt op 7 mei een seminarie georganiseerd om professionals uit de voedingsindustrie en de technologische industrie een beter inzicht te geven van hoe sensortechnologie, datacaptatie- en verwerking, actuatie en robotica de voedingsindustrie in de komende jaren sterk vooruit kunnen helpen.

Zoals de productiviteit van de landbouwindustrie sterk gestegen is ten gevolge van automatisatie, zo zijn belangrijke delen van de voedingsindustrie dezelfde weg ingeslagen. Twee belangrijke technologiedomeinen die de groei van de voedingsindustrie van energie voorzien, zijn sensoriek, datacaptie en informatieverwerking enerzijds en anderzijds actuatie en robotica.

Op dit alles speelt het seminarie, waarvan Sirris medeorganisator is, in. Het programma bevat onder meer een sensor- en data sessie, gevolgd door een robotics- en actuation-sessie, en bestaat uit voordrachten van onderzoekers en lead-users van automatisatie technologie uit de voedingsindustrie om inspiratie aan te leveren. Paneldebatten met vertegenwoordigers van de voedingsindustrie, technologische industrie en onderzoekswereld zullen inzichten brengen in hoe we deze technologie wel en niet aan het werk kunnen zetten in de voedingsproductie. Waar kunnen we de meeste toegevoegde waarde verwachten in onze operaties, waar creëert het de grootste hefbomen?

Place to be op 7 mei is zaal MC4 van Meeting Center in Kortrijk Xpo. Alle info en de mogelijkheid tot registratie vindt u op de website van F3.

Toegang tot dit seminarie is gratis voor geregistreerde bezoekers van de Indumation beurs.

 

Deel dit artikel