Veranneman Factory of the Future 2017 & 2020

Veranneman Factory of the Future 2017 & 2020

Fabrieken van de Toekomst

Veranneman Technical Textiles (VTT) is een weverij van technisch textiel, gespecialiseerd in de productie van open-structuurweefsels. Deze weefsels gaan rechtstreeks van het weefgetouw in een coatingbad (online coating).

In 2011 ontwikkelde en introduceerde VTT Ardooie een innovatieve technologie: de Gelege-technologie. Deze technologie legt de draden, in plaats van ze te kruisen (weven), wat goedkoper en sneller is. Hierdoor kan het bedrijf versneld nieuwe producten ontwikkelen en markten aanboren.

De VTT-cultuur stelt 4 D’s centraal: Dromen, Denken, Durven, Doen. Veel van de aandacht binnen het bedrijf ging naar het verlagen van de (werk)druk op het personeel door bijvoorbeeld de integratie van automatisaties op de aanvoer van pvc, PLC’s die de machines voortaan controleren en een centrale, digitale cockpit (COQLBOX) op de werkvloer. Door de sterke technologische ervaring met specifieke, sterk gediversifieerde producten kan het bedrijf zich onderscheiden van de (Aziatische) concurrenten.