Worldclass production

Op 14 november presenteert Sirris een piloot van een 'AM integrated factory' in onze machinehal in Diepenbeek. Deze pilootopstelling van een productielijn combineert verschillende state-of-the-art technologieën: LBM (laser beam melting), 5-assig hogeprecisiefrezen, laserharden, oppervlaktefunctionaliseren met een femtosecondelaser en operatorondersteuning door een cobot. Een unicum, voor België en daarbuiten! 

De Gene Haas Foundation (GHF) zal 500.000 dollar of ca. 445.000 euro extra verdelen onder 38 onderwijsinstellingen in 15 Europese landen, waaronder België. Dat heeft ons lidbedrijf Haas Automation Europe bekendgemaakt. Deze nieuwe donatieronde brengt het totale bedrag aan donaties door de GHF in Europa sinds 2015 al op bijna 1 miljoen dollar. 

In de zes white papers rond precisieproductie die in het voorjaar uitkwamen, beschreven we verschillende technologieën en hun mogelijkheden. Om te tonen wat dit in de praktijk betekent, maakten onze experts een demobox die bestaat uit een volledig uitgewerkt werkstuk dat de topics van de white papers demonstreert en toont waarmee de precisie-experts bezig zijn bij Sirris. 

 

Bij de ontwikkeling van een prototype hebt u nog ruimte voor fouten en procesaanpassingen. Maar eenmaal het model op punt staat en u een volledige serie maakt, moet dit uiterst precies verlopen om de kosten onder controle te houden. In onze nieuwe whitepaper gaan we dieper in op enkele hard- en softwareoplossingen van Sirris waarmee dat mogelijk wordt. 

Harde materialen zoals keramiek bewerken, is bijzonder tijdsintensief. Zeker met klassieke bewerkingsmethoden zoals slijpen. Gelukkig bestaan er steeds meer alternatieve technieken waarmee de bewerking makkelijker en sneller kan, zoals laserondersteund frezen.

Harde maar brosse materialen, zoals keramiek, kostenefficiënt verwerken? Ontdek innovatieve oplossingen in onze vijfde gratis whitepaper. 

De blauwe Morpho is niet alleen een prachtige, iconische vlinder uit Midden- en Zuid-Amerika, haar vleugels hebben ook bijzondere eigenschappen. Voor onderzoekers van de Ohio State University leverden ze inspiratie voor hoogtechnologische oppervlakken.

Tijds- en kostenefficiënt prototypes ontwikkelen? Flexibeler en efficiënter produceren? Ontdek op 7 juni hoe het kan met additive manufacturing.

Een nieuwe piste tegen ijsvorming aan constructies? Ontdek hoe aangepaste oppervlaktetexturen een oplossing bieden.

Dankzij precisieproductie kunt u als maakbedrijf het verschil maken met topproducten. Wel moet u rekening houden met een aantal uitdagingen op het vlak van machines, werktuigen en processen. In zes gratis whitepapers leggen we evenveel opportuniteiten voor precisieproductie bloot. Deel vier gaat over functionaliteit als resultaat van oppervlakte-engineering.

Pagina's