Networked Factory

Het customer intimacy-DNA integreren in Industrie 4.0 is voor Pedeo Hogedrukgieterij in Oudenaarde – een toeleverancier van hogedrukgietproducten in zink- en aluminiumlegeringen - een must. Pedeo ontwikkelde als KMO een 'technology roadmap' om die toekomstvisie uit te rollen in nauwe samenwerking met de klant. Reynaers Aluminium uit Duffel doet alvast mee.

BMT Aerospace heeft vorig jaar de ambitie uitgesproken zich te willen transformeren tot een Factory of the Future. Hiervoor werd ondertussen een strategische roadmap-oefening in werking gesteld. Een belangrijke beslissing die BMT Aerospace in dit kader nam was dat men actief wil gebruikmaken van de juiste externe expertise. Zo kan niet alleen de nodige snelheid gegarandeerd blijven, het helpt BMT Aerospace ook om voeling te blijven houden met de elkaar steeds sneller opvolgende evoluties in de markt.

Based on the work of Omar Mohout (Sirris), latest figures show that the Belgian start-up & scale-up scene not only is a strong B2B oriented business, but also focuses heavily on the manufacturing industry. To connect these fairly new technology companies with Agoria’s manufacturing industry members, a first “Agoria embracing start-ups: the Industry Sessions”  was organized on December, 6th 2017 in Brussels.

Met ‘speed’ en ‘smart’ als sleutelwoorden is Duracell Aarschot zich aan het ontpoppen tot een fabriek van de toekomst. Dat was meteen ook de aanleiding voor een fel gesmaakte Agoria-kennisdag op donderdag 9 november. Maar liefst 130 geïnteresseerden bliezen verzamelen in de batterijenfabriek. Plantmanager Stefaan Boterberg: “De toekomst van onze maakindustrie zit in lerende netwerken”.

Gert D'Handschotter, CEO van E.D.&A.: "Als ontwikkelaar en producent van klantspecifieke elektronica, deden we de afgelopen jaren regelmatig beroep op de expertise van Voxdale, voornamelijk op het vlak van productarchitectuur, vormgeving en mechanische integratie van technologie. Dat gebeurde meestal op een ad hoc basis. Door onze samenwerking verder te verankeren, kunnen we nog sneller en beter inspelen de wensen van onze klanten."

Hoe zullen onze jobs er in de toekomst uitzien? In minder dan een uur vlogen we de wereld rond op zoek naar een antwoord op deze vraag. Ons corporate event gemist? Geen nood! Hieronder kunt u de livestreams met onze internationale gasten integraal herbekijken!

Combineer steeds kortere product levenscycli en snel evoluerende markten met een voortdurend groeiende diversiteit in technologie, en je hebt één van de belangrijkste uitdagingen voor onze maakindustrie te pakken. Bedrijven dienen steeds meer competenties te combineren en te ontwikkelen, en deze trend zal de komende jaren enkel nog versterkt worden.

Acht onderzoekspartners, waaronder Centexbel en de Vlaamse bedrijven Sioen Industries nv en Devan Chemicals nv hebben op 8 juni jongstleden een spin-off bedrijf “AT~SEA Technologies” opgericht, om kant-en-klare zeewierkwekerijen op de markt te brengen.

Natuurrampen of humanitaire rampen vinden meestal plaats in gebieden met extreme weersomstandigheden (hitte, extreme koude, overvloedige regen…). In het kader van het Europese onderzoeksproject S(P)EEDKITS, hebben Centexbel en Sioen Industries, samen met hun Europese partners uit de industrie, de onderzoekswereld en humanitaire hulporganisaties, verschillende textieloplossingen uitgewerkt om de levenskwaliteit in vluchtelingenkampen te verbeteren.

De editie van Hannover Messe 2015 stond in het teken van 'Integrated Factory - Join the Netwok!', wat verwijst naar het groeiende belang van netwerken in de industrie van de toekomst. Deze evolutie maakt deel uit van Industrie 4.0, de naam waaronder de vierde industriële revolutie vorm krijgt. Het is tegelijk een van de voornaamste uitdagingen voor de toekomst.

 

Pagina's