Boston, New York, Londen: de wereld rond op zoek naar #FutureJobs

Boston, New York, Londen: de wereld rond op zoek naar #FutureJobs

Hoe zullen onze jobs er in de toekomst uitzien? In minder dan een uur vlogen we de wereld rond op zoek naar een antwoord op deze vraag. Ons corporate event gemist? Geen nood! Hieronder kunt u de livestreams met onze internationale gasten integraal herbekijken!

Eerst hielden we halt in Boston bij Andrew McAfee, hoogleraar aan het Massachusetts Institute of Technology (MIT) en coauteur van de bestseller “The Second Machine Age: Work, Progress and Prosperity in a Time of Brilliant Technologies”.

“Technologie evolueert veel sneller dan we gedacht hadden. Dit afremmen is het slechtste antwoord dat we kunnen geven. We moeten het verleden niet beschermen tegen de toekomst, maar de toekomst behoeden voor het verleden.”

Van Boston schakelden we naadloos over naar New York voor een gesprek met Derek Thompson, senior editor van The Atlantic.

“Een job draait niet alleen om geld, maar ook om waardecreatie. De technologische evolutie geeft ons de kans om terug te keren naar de artisanale economie waarin we onze creativiteit kunnen uiten. En ook al nemen robots onze jobs in, er zal altijd een rol weggelegd zijn voor mensen want consumenten zoeken nog steeds die ‘human touch’.”

Ten slotte landden we in Londen bij David Rowan, technologiejournalist & editor bij de Britse editie van Wired Magazine.

“De moeilijkheid ligt niet zozeer bij de technologie, maar in de zoektocht naar de juiste talenten die voor de echte innovatie zorgen.”

Deel dit artikel