Het succesvolle partnerschap van Picanol en Proferro

Het succesvolle partnerschap van Picanol en Proferro

Picanol is een voorbeeld van hoe een bedrijf tewerk gaat bij de transformatie  van een lineaire naar een simultane ontwikkeling van producten en productieprocessen.

Al 75 jaar maakt Picanol uit Ieper weefmachines en al even lang werkt het bedrijf aan haar hoogstaande reputatie. De weefmachines worden wereldwijd ingezet voor verschillende toepassingen, gaande van de productie van stoffen voor kledij tot interieurmaterialen en technische weefsels. De ambitie van Picanol is om 15 procent beter te zijn dan de concurrentie op het vlak van performantie,  inzetbaarheid, kwaliteit en energieverbruik. 

Eén van de redenen van het succes is de nauwe samenwerking met gieterij Proferro. Proferro evolueerde in de loop de jaren van een leverancier van gietstukken naar een aanbieder van totaaloplossingen of 'engineered casting solutions'. De gieterij onderscheidt zich van de concurrentie door, naast gietstukken, ook de co-engineering, de afwerking, het monteren en het testen voor zijn rekening te nemen.

Om tot een goede samenwerking te komen met deze leverancier is het voor Picanol belangrijk dat men als partners kan functioneren en dat men dus van bij de start zeer open communiceert over de uitdagingen op het vlak van product en proces. Het doel hierbij is om 'first time right' de juiste producten op tijd te leveren.

Bekijk het bedrijfsfilmpje: http://www.youtube.com/watch?v=S8kLYJTHhIg

Dit artikel kwam tot stand dankzij de projecten "Snelheid als competitief wapen” en "Vlaggenschepen voor Fabrieken van de Toekomst" in het kader van Vlaanderen in Actie en met steun van het Agentschap Ondernemen.

 

 

Deel dit artikel