Ophardt Hygiene drijft productie drastisch op via productiescreening

Ophardt Hygiene drijft productie drastisch op via productiescreening

Ophardt Hygiene, specialist in onder meer dispensers en afvalbakken voor de zorgsector en de industrie, weet klanten zowel goede kwaliteit als korte levertermijnen te bieden. De Groep overwoog om vanuit de Belgische vestiging ook voor derden te produceren. Samen met Sirris werd hiertoe een doorgedreven productiescreening uitgevoerd…

Al het anodiseerwerk voor de Ophardt Group gebeurt op de Belgische site. Om de productie-infrastructuur klaar te stomen voor een groei in de productieaantallen, was optimalisering noodzakelijk.

Samen met Sirris werd de productie aan een grondige screening onderworpen. Een aantal opportuniteiten kwamen aan het licht: de reductie van de manuele operaties, het vergroten van de capaciteit, het optimaliseren van de lay-out, versterking van het projectmanagement. Een prioriteitslijst werd opgesteld en een plan – met timings en mijlpalen – uitgetekend.

Intussen werden verschillende acties met succes geïmplementeerd. Bovendien prikkelde de productiescreening ook de zin voor innovatie: een dynamiek van continue productieoptimalisatie is nu de norm bij Ophardt Hygiene.

Dit artikel kwam tot stand dankzij de projecten "Snelheid als competitief wapen” en "Vlaggenschepen voor fabrieken van de toekomst”in het kader van Vlaanderen in Actie en met steun van het Agentschap Ondernemen.

 

 

 

 

Deel dit artikel