Efficiëntere productieflow voor B-Token

Efficiëntere productieflow voor B-Token

Jetonproducent B-Token uit Retie groeide explosief de voorbije jaren. De productie kon steeds moeilijker volgen, waardoor de tijdige levering soms in het gedrang kwam. Sirris-experts onderzochten waar het capaciteitsprobleem zich precies situeerde en tekenden, samen met B-token, een nieuwe productieflow uit.

B-Token ontwikkelt en produceert gepersonaliseerde jetons die wereldwijd worden geëxporteerd. Ook braillejetons met reliëf en jetons die een smartphoneapp activeren behoren tot het uitgebreide assortiment van deze innovatieve Kempense kmo. Door de snelle groei van de voorbije jaren loopt het bedrijf echter tegen zijn limieten aan, zowel op technologisch als op organisatorisch vlak. Daardoor kon B-Token zijn afgesproken levertermijnen niet altijd nakomen. Om precies te bepalen waar de problemen zich situeren en een efficiëntere productieflow uit te tekenen, deed de jetonproducent een beroep op Sirris. 

Scan van de productieflow

De experts berekenden de theoretische productiecapaciteit met het aanwezige machinepark en personeel. Vervolgens hielden ze de bestaande productieflow tegen het licht en keken of bepaalde stappen van het productieproces konden worden geautomatiseerd. 

Nieuwsgierig naar de resultaten van de scan? Verder lezen kan in onze referentiesectie op de website!

 

Dit succesverhaal vindt u samen met nog heel wat andere terug in het Sirris-jaarverslag van 2015.

Deel dit artikel