Boot Camp: Betrokkenheid van medewerkers verhogen via Innovatieve Arbeidsorganisatie

Boot Camp: Betrokkenheid van medewerkers verhogen via Innovatieve Arbeidsorganisatie

VOLZET

De markt evolueert en dat vergt van bedrijven dat ze zich continu aanpassen om efficiënt te kunnen reageren, om sneller te kunnen produceren, om goed maatwerk af te leveren. Niet alleen het technische proces hierop afstemmen, maar ook alle medewerkers meenemen, motiveren en betrekken is de uitdaging. Aan de hand van de roadmap voor Innovatieve ArbeidsOrganisatie, concrete inspiratiecases en huiswerkopdrachten gaan we tijdens dit bootcamp aan de slag om uw onderneming te begeleiden bij de aanpak van deze uitdagingen. We zetten u op weg naar een transformatieplan.

 • De menselijke kant van technisch management
  Wat is de impact op de medewerkers van de veranderingen die het bedrijf doormaakt? Hoe motiveren we hen, hoe zorgen we voor maximale betrokkenheid bij zowel de veranderingen, als bij de klanten? Waar zijn we als bedrijf sterk in? Hoe kunnen we ons differentiëren?
 • Over organogrammen, afdelingen, leiderschap en macrostructuur
  Wat betekenen onze visie en onze strategie voor onze arbeidsorganisatie? Welke macrostructuur hebben we nodig om het bedrijf optimaal te organiseren? Hoe zorgen we voor betrokken medewerkers die zelf mee vorm geven aan onze toekomst?
 • Teams, teamrollen en microstructuur
  Hoe structureren we teams? Welke rollen, verantwoordelijkheden, rapportagelijnen en structuren hebben we daarvoor (echt) nodig? Hoe bepalen we teamdoelen en hoe volgen we die op? Wat moet een team wel/niet doen? Hoe zorgen we voor optimale kennisdeling en ervaringsuitwisseling? Hoe gaan we medewerkers opleiden?

Wat?

4 interactieve sessies met presentatie van praktijkcases, huiswerkopdrachten, groepsdiscussie en onderlinge uitwisseling en advisering met begeleiding door adviseurs-experten van Agoria en Flanders Synergy. Inclusief een geleid bedrijfsbezoek bij de gastbedrijven. 

Doelgroep

1 tot 3 sleuteldragers (Operations manager, Productie manager, HR manager, CEO, …) per deelnemend bedrijf.

Data en locaties

Als u zich inschrijft, bent u meteen voor de volledige reeks aangemeld. U hoeft zich dus niet voor elke sessie afzonderlijk in te schrijven. 

Bootcamp - VOLZET

 

 

Donderdag 15/09    
Dinsdag 18/10
   
Dinsdag 15/11
   
Donderdag 8/12     

Deelnemingskosten

 • 1e deelnemer per bedrijf: € 1.000 (excl. BTW)
 • 2e en 3e deelnemer: € 500 (excl. BTW)

Leden van Agoria/Sirris/Flanders Synergy krijgen 25% korting op deze tarieven

Voor meer info kan u contact opnemen met Robrecht Janssens.