Produceer flexibeler én efficiënter dankzij additive manufacturing

Produceer flexibeler én efficiënter dankzij additive manufacturing

Tijds- en kostenefficiënt prototypes ontwikkelen, flexibel produceren met minder verspilling van grondstoffen, lichtere producten maken … Het kan allemaal dankzij additive manufacturing. Tijdens ons event op 7 juni ontdekt u alles over deze fascinerende technologie en onze professionele begeleiding voor een vlotte implementatie ervan.

Daarvoor kunnen we bij Sirris bogen op ruim een kwarteeuw ervaring met AM-technieken. We stonden mee aan de wieg van deze fascinerende technologie en behoren vandaag tot de Europese top in het onderzoek ernaar en de implementatie ervan.

 

Van prototypes naar de productielijn

Vandaag maakt AM volop furore in de industrie. Zo is de technologie dé standaard geworden voor prototyping. Logisch, want dankzij AM gebeurt de ontwikkeling tijds- en kostenefficiënter. Daarnaast worden de technieken steeds vaker ingezet voor productie. Ze laten toe om complexe assemblages in één keer te printen. Bovendien kunnen bedrijven flexibeler produceren, zonder dat kleine productwijzigingen een grote impact hebben op het productieproces. En lichtere producten maken, met meer en/of betere functies zoals een efficiëntere warmteoverdracht. Dat alles met een veel efficiëntere inzet van grondstoffen.

Bij de uitrol van AM in uw productieomgeving komt echter heel wat kijken. Alles begint bij de aanpassing van het design en het concept van wat u maakt. Vervolgens moet de productieflow helemaal hertekend worden en hebt u nieuwe infrastructuur nodig. En op het einde van de rit moeten de producten aan alle normen en standaarden blijven voldoen.

 

Sirris zet bedrijven op weg

Bedrijven die AM willen implementeren, kunnen daarom rekenen op onze jarenlange ervaring en uitgebreide knowhow. Meer dan 20 experts staan klaar om alle opportuniteiten te bekijken en de technieken te helpen introduceren in de productieprocessen.

Zo begeleiden onze experts uw ontwerpafdeling bij de ontwikkeling van onderdelen. Ze behandelen de verschillende technieken, reiken praktische ontwerpregels en tools aan en doorlopen het volledige ontwerpproces.

Maar ook tijdens de implementatie in het productieproces kunt u op ons advies rekenen. We stellen ons indrukwekkende machinepark - het meest diverse van Europa in zijn soort - ter beschikking, zodat u met maar liefst 15 AM-technieken kunt experimenteren.

Vraagt u zich af wat AM voor uw organisatie kan betekenen? Dan mag u ons event op 7 juni in Luik niet missen. U volgt er presentaties over de evoluties van de technologie, u ontdekt er interessante cases en technieken, u spreekt er met onze experts ... En uiteraard staat ook een bezoek aan onze indrukwekkende infrastructuur op het programma! 

 

Meer weten over dit evenement?

Ontdek het volledige programma en schrijf u meteen in.

Deel dit artikel