Duracell Factory of the Future 2019

Duracell Factory of the Future 2019

Fabrieken van de Toekomst

De vestiging van Duracell in Aarschot produceert als enige productiesite in Europa sinds 1967 AA- en AAA-alkalinebatterijen voor Europa, India, het Midden-Oosten en Afrika. Het bedrijf heeft moeilijke tijden doorstaan, maar uiteindelijk is het de inzet, de betrokkenheid en de knowhow van de 450 medewerkers die er voor zorgen dat de blauwe fabriek al 50 jaar een begrip is in de regio, en dat ook zal blijven. Een investeringsplan van 75 miljoen werd goedgekeurd en is in volle uitvoering, waarbij modernisering en digitalisatie centraal staan.

De verankeringsstrategie die het bedrijf hanteert, bestaat uit een focus op efficiƫntie via een combinatie van slimme automatisatie, digitalisatie, gerichte investeringen - alles draait rond hoge snelheid, hoge kwaliteit en dalende productiekosten. Daarnaast een focus op de kracht van de organisatie ('Battery Masters'): de betrokkenheid van de medewerkers als 'equipment owners' en 'area owners' in zelfsturende teams, 'total productive maintenance', lean en continue verbetering. Product-innovatie wordt bereikt dankzij een vernieuwd lokaal R&D-team in nauwe samenwerking met het globale R&D-team (end-to-engineering via het klantencentrum). en via verregaande lokale partnerships en 'POC'-ontwikkelingen. Duracell Aarschot is de leadsite binnen de groep wat betreft digitalisatie en 'machine learning'.

Sinds vorig jaar haalt het team in Aarschot ook de beste tevredenheidsscores van alle Duracell-productievestigingen. Dat is deels ook het gevolg van de hoge betrokkenheid van het personeel, die niet alleen op de werkvloer, maar ook daarbuiten merkbaar is.