E.D.&A. Factory of the Future 2016

E.D.&A. Factory of the Future 2016

Fabrieken van de Toekomst

De familiale kmo E.D.&A. ontwikkelt en produceert custom-made elektronische besturingen voor machines en apparaten, dit voor industriële en consumententoepassingen. Sinds een drietal jaar heeft de onderneming zijn eigen productie ('insourcing') in Kalmthout, waar het bedrijf grondig automatiseerde, zodat kwaliteit, flexibiliteit, kosten en interne doorlooptijden aanzienlijk verbeterden. Deze efforts werden beloond met de Factory of the Future Award in 2016.

E.D.&A. investeerde de voorbije jaren stevig in een state-of-the-art machinepark met een X-ray-systeem voor inspectie, de automatisering van een testlijn, de invoering van een inline 3D-automated-optical-inspection-machine en doorgedreven digitalisering (traceability tot op componentniveau),

Daarnaast is samenwerking cruciaal, onder ingenieurs, productie- en testmedewerkers, over de afdelingen heen, maar ook met bedrijven  - partners en klanten - uit binnen- en buitenland. Dit vertaalt zich in steeds nieuwe en innovatieve ideeën en doorbraakprojecten die het mogelijk maken ook grote reeksen in België te produceren.

Naast het vergaren van kennis in eigen huis en automatisering wordt ingezet op 'first time right', efficiëntie, 'lean product development' en ecologie. Als 'externe elektronica-afdeling van de klant' kon E.D.&A. (Electronics, Development & Assembling) op 12 jaar tijd zijn omzet meer dan vervijfvoudigen.