Toepassing van QRM in viltverwerking resulteert in spectaculair korte doorlooptijd

Toepassing van QRM in viltverwerking resulteert in spectaculair korte doorlooptijd

Houtbuigerij Desmet paste in het verleden al met succes QRM toe in zijn productie en op kantoor. Dankzij deze ingrepen kwam ruimte vrij en was het tijd voor een volgende stap: de nieuwe viltcel werd ingericht volgens de QRM-principes. Grote winnaar was alvast de doorlooptijd.

Houtbuigerij Desmet is specialist in de ontwikkeling en productie van duurzame producten in gebogen massief hout, multiplex en vilt. Dit op maat en in co-engineering met de klanten, die zich overal ter wereld bevinden. De kwaliteitsproducten met de meest complexe en uiteenlopende vormen vinden hun toepassing in designmeubelen, bioscopen, theaters, kantoor- en schoolinterieurs, ... Een groot deel van de productie bestaat uit kleinere reeksen van nieuwe objecten, die nooit eerder werden gemaakt. 

Houtbuigerij Desmet houdt innovatie hoog in het vaandel, zowel voor haar producten als productie, en is dan ook al enige tijd bezig met optimalisatie. Deze familiale kmo heeft twee vestigingen: een in het West-Vlaamse Menen en sinds 2003 een tweede in Roemenië. Dankzij intensieve samenwerking en contacten tussen de twee sites slaagt het bedrijf erin de sterktes van beide locaties te combineren.

Lees meer op onze blog.

Contact:

Pascal Pollet - Principal Engineer Smart Production & Factory of the Future

 

Deel dit artikel