Esco Couplings getuigt op de World QRM Conference in Warschau

Esco Couplings getuigt op de World QRM Conference in Warschau

Van 6 tot 9 juni vindt de World QRM Conference plaats in Warschau. Het Belgische bedrijf Esco Couplings zal er getuigen over hun doorbraak met QRM.

De Quick Response Manufacturing (QRM) strategie heeft al meermaals bewezen dat ze bedrijven kan helpen hun competitiviteit te verhogen door de focus te leggen op het verkorten van doorlooptijden. De afgelopen jaren breekt deze strategie nu ook door in meerdere landen in Europa.

Tijdens de World QRM Conference 2016 delen industriƫlen uit verschillende sectoren van over de hele wereld hun ervaringen met de toepassing van de QRM-principes. Onder hen Stef Huybrechts, operations director van Esco Couplings, die komt getuigen over hoe zijn bedrijf de doorlooptijd met 75% wist in te korten.

Esco Couplings produceert gecustomiseerde koppelingen voor verschillende marktsegmenten gaande van hogesnelheidstreinen tot Formule 1. In het verleden resulteerde de grote diversiteit aan koppelingen in onvoorspelbare doorlooptijden wat heel veel extra inspanningen vergde om de klanten alsnog goed te kunnen beleveren. Via een QRM-masterclass van Sirris leerde het bedrijf de QRM-strategie kennen en startte het met de implementatie van deze strategie. Esco Couplings reorganiseerde zijn productie per marktsegment en bracht de kantoormedewerkers samen in cross-functionele teams voor de orderverwerking. Door deze maatregelen daalden de doorlooptijden bij Esco Couplings ondertussen zo sterk dat orderplanning zelfs niet meer nodig is.

Naast een 20-tal casestudies zijn er ook nog een reeks interactieve workshops en 2 bedrijfsbezoeken voorzien op de conferentie.

Wilt u erbij zijn? Meer informatie en het programma van de World QRM Conference 2016 vindt u hier.

Deel dit artikel