Feronyl vormt MIM-stukken van titanium af met PEEK

Feronyl vormt MIM-stukken van titanium af met PEEK

Feronyl ontwikkelt een hybride technologie die MIM van titanium met afvormen van technische kunststoffen combineert  in het kader van een CWALity-project. 

De Moeskroense onderneming Feronyl is actief op het vlak van spuitgieten van kunststoffen. In het kader van de ontplooiing van nieuwe activiteiten kreeg ze belangstelling voor een relatief nieuwe technologie:  metal injection moulding of MIM.

Om verder te gaan in deze specialisatie en complexe multimateriaalelementen te produceren voor veeleisende markten zoals de vliegtuigbouw voerde Feronyl een onderzoek uit naar het afvormen van technische polymeren, zoals PEEK, op metalen stukken vervaardigd met MIM. 

Het project stelde Feronyl in staat haar kennis over MIM-fabricage te verbeteren in het bijzondere geval van de titaniumlegeringen, specifieke apparatuur met een afneembare lade te bestuderen, MIM-fabricage te beheersen op het niveau van de maattoleranties en de parameters te bestuderen die eigen zijn aan de positionering van de MIM-stukken in een kunststofspuitgietmatrijs voor afvorming. 

Feronyl verhoogde tegelijk haar deskundigheid en geloofwaardigheid bij het groeiende aantal ondernemingen die haar medewerking vragen bij de fabricage van stukken aan de hand van deze nieuwe hybride technologie.

Deel dit artikel