In proces meten van oppervlakteruwheid

In proces meten van oppervlakteruwheid

Blum-Novotest heeft een ruwheidsmeter ontwikkeld die in een automatische cyclus gebruikt kan worden. Het toestel wordt gemonteerd in een standaard gereedschapshouder en kan bijgevolg opgeroepen worden wanneer nodig. 

Oppervlakteruwheid wordt finaal opgemeten buiten de bewerkingsmachine op een ruwheidsmeter. Voor een snelle, tussentijdse controle kan met ook gebruik maken van een draagbaar toestel. Beide gevallen vragen echter om een manuele tussenkomst. In het verleden was dit ook het geval voor dimensionele metingen maar met de komst van geïntegreerde meettasters kan dit nu ook volautomatisch plaatsvinden.

De ruwheidsmeter van Blum-Novotest kan in een automatische cyclus gebruikt worden. Het toestel wordt gemonteerd in een standaard gereedschapshouder en kan bijgevolg, net als een verspanend gereedschap of meettaster, wanneer nodig opgeroepen worden. Ruwheidsmetingen kunnen dus ook nu volautomatisch plaatsvinden. De metingen dienen echter enkel als tussentijdse controle, finale ruwheidsbepaling dient nog steeds op een extern apparaat in een gecontroleerde omgeving te gebeuren.

Meer lezen over de realisatie van hoogkwalitatieve oppervlakteafwerking? Download de tweede white paper van Sirris rond precisieproductie! 

Deel dit artikel